Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S.

Főoldal » Középiskola » Fizika
357
Egy 5 tonnás terhet emelünk 25 méter magasba , mennyi az emelési munka? Mekkora sebességel érne földet , ha ilyen magasságból szabadon esne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
M=5000kg
F=m*G=5000*10=50000N
s=25m

Wem=F*s=50000*25=1.250.000Nm=1.250.000J
Módosítva: 5 éve
0

b, s=g/2*t2
25=10/2*t2
t= 5 
v=g*t=10* 5 =22,36m/s=80,5km/h
Módosítva: 5 éve
0