Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Egy várós lakossága 5,4%-al csökken jelenleg 74000 lakosa van. Hány év múlva csökken a felére?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy mértani sorozat
a1 = 74000
és q = 1-0.054=0.946
utánna felírhatjuk hogy
(37000/74000)=0.946^x
Logaritmus alkalmazásával
x=log((37000/74000))/log(0.946)
x=12.48
azaz 13 év alatt lesz a fele a lakosság
1