Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
460
Betettem a bankba 4 millió forintot évi 3%-os kamatos kamatra. Hány év múlva lesz 10 millió forintom?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1=3 000 000
q=1+0.03=1.03
egyenlet ebből
10 000 000 = 3 000 000*1.03^x
logaritmussal
log(10 000 000/3 000 000)=x*log(1.03)
x=log(10 000 000/3 000 000)/log(1.03)
x=40.73
41 év alatt lesz 10millió forintod
0