Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
3x-4=-2x+11 2x+5=2x-5 -2x+6=3x GRAFIKUSAN KELL MEGOLDANI.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
grafikus, meoldás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Grafikus megoldás ábrázolást jelent,ott lesz megoldása az egyenleteknek ahol az ábrázolt függvények metszik (találkoznak)egymást.
A feladatokat nem oldom meg,de elmondom mi alapján tudjátok megoldani.
Az egyenlet bal és jobb oldalát kell ábrázolni egy koordinátarendszerben.
Ábrázolás menete:
Meg kell nézni hogy kivonunk vagy összeadunk x-ből pl az első esetben -4 azaz 4et vonunk ki xből,ilyenkor a koordinátarendszerben az x=0 értékhez -4et kell be x-elni.
Következő lépés megnézni hogy x mivel van megszorozva,ha 1 kocka 1 értéket jelöl akkor úgy kell ábrázolni hogy 1et lépünk jobbra és annyit fel vagy le amennyivel az x meg van szorozva jelen esetben es +3 azaz 3mat lépünk fel és 1et jobbra.A másik oldalon -2 van,ott 2őt lépünk le és 1et jobbra.Jobbra mindig 1et lépünk ha egész számmal van szorozva az x.
Szóval a 3x-4 úgy néz ki hogy -4nél van az y ha x=0 és 3mat lépünk fel és 1et jobbra.Utánna a 2 pontot össze kell kötni egy hosszú vonallal,majd a másik oldalt ábrázolni.Ahol a 2 egyenes összeér annak a pontnak az x értéke lesz a megoldás azaz jelen esetben a x=3 az első egyenletre.
0