Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
594
Egy 10 cm oldalélű kockát vízbe mártok.
Sűrűsége:2,7 g/cm3 .
A felhajtó erőt és a gravitációs erőt figyelembe véve mekkora a rá ható erők eredője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, víz, tömeg, erő, gravitáció, eredő, Sűrűség, felhajtó erő, gravitációs erő, eredő erő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Térfogata: V = 10³ cm³
Tömege: m = ρ·V = 2,7 g/cm³ · 1000 cm³ = 2700 g = 2,7 kg

Gravitációs erő: m·g = 2,7 kg·10 m/s² = 27 N, lefelé hat

Felhajtóerő: A kiszorított víz súlya. Mivel a víz sűrűsége 1 g/cm³, ezért 1 g/cm³·1000 cm³ = 1000 g = 1 kg a kiszorított víz, ennek súlya 1 kg·10 m/s² = 10 N, felfelé hat.

Eredő erő: 27 N - 10 N, lefelé.
0