Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, exponenciális

Főoldal » Középiskola » Matematika
302
5x+5=25^(x-2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2

5x+5=25^(x-2)
5x+5=25x-50
-20x=-55x
X=55/20
0

5x+5=25^(x-2)
5x+5=(25^x)/625
3125x+3125=25^x
eddig lehet középiskolás ismeretekkel levezetni
a megoldás
x=(-Wn(-2log(5)/78125)-2log(5)/2log(5)) n eleme Z
ez olyan 2.9 és -1 (2 megoldás van) körüli érték de nem valószínűsítem hogy ez lenne a feladat mert elég nehézkes lenne megoldani.
Amúgy a 0 nem megoldás sajna.
0