Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani ezt?

Főoldal » Középiskola » Matematika
544
Az ABCD paralelogramma AB oldalának egyenesén, a B-től 13 cm-re található az M pont (BM = 13 cm). A paralelogramma oldalai: AB = 26 cm és AD = 12 cm. Az M pontot összekötve a D ponttal (berajzolva a DM szakaszt), a BC szakaszon adódik a P metszéspont. Mekkora részekre osztja a P pont a BC szakaszt? (PB = ? és PC = ?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, paralelogramma
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hasonlóságról biztosan tanultál már:
https://www.geogebra.org/m/mvqz2jgx
0