Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A palást sugara, egyben a kúp alkotója is: R=a. A palásthoz tartozó félkörív pedig, egyben a kúp alapkörének kerülete: i=2rπ.
i=2Rπ/2=Rπ, ezért: Rπ=2rπ, amiből: R=2r, vagyis r=9cm, a=18cm. A kúp magasságát Pitagorasz-tétellel számíthatjuk:
a2+b2=c2, a háromszög átfogója: a=R=18cm.
r2+m2=R2, amiből:
m2=R2-r2=243, amiből m=15,59cm.
Az alapkör területe (T): r2*π=92*3,14=254,34cm2
A palást területe (P): R2*π/2=182*3,14/2=508,68cm2
A felszín (A) a két terület összege: 254,34+508,68=763,02cm2.
A térfogat (V): T * m /3 =254,34*15,59/3=1321,72cm3.
0