Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek legyszi, le is kene vezetni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
922
Gábor autóval jár dolgozni az otthonától 57km.re lakik a munkahelyére. Autója 100km-enként 6,8 loter benzint fogyaszt, 1 liter benzin 385 zedbe kerül. Mennyibe kerül Gábornak, ha egy hónap 20 munkanapján autóval teszi meg azt az utat a munkahelyére és vissza, és kilométerenként 9 zeed munkába járási támogatást kap?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha minden igaz, akkor ez a jó.
100km 6,8l /:100
1km 0,068l /*57
57km 3,876l

3,876*2*20=155,04l benzint fogyaszt.

57*2*20=2280 km-t tesz meg.
2280*9=20520 zedet fizetnek neki.

155*385=59675

1l 385 /:100
0,01l 3,85 /*4
0,04l 15,4

59675+15,4=59690,4
59690,4-20520=39170,4

39170,4 zedbe kerül.
0