Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek, pls a 6.67-es kéne. Levezetéssel kérlek

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Pitagorasz tételét kell használni;

a²+b²=c²

Ha a megadottakat beírod az egyenletbe, akkor a harmadik betű értékét egyenletrendezéssel megkapod.

A 6.68-nál egy kicsit módosul a tétel:

a²+b²=d², de ugyanaz a történet.
Módosítva: 9 éve
-1

Pitagorasz-tétel kell hozzá
A befogók négyzetösszege = az átfogó négyzetösszegével
1.
92+122=c2
81+144=c2
225=c2 /gyökvonás
15=c

a többi ugyanígy

2.
102+b2=262
100+b2=676 /-100
b2=576 /gyökvonás
b=24


UI:.: Nem tudom miért jó a jó válaszokat lepontozni...
Módosítva: 9 éve
-1

Pitagorasz - tétel.

Képlet: a2+b22

1. 92+1222
81+144=c2

225= c2
c= 15

Ilyen egyszerű. Remélem tudtam segíteni. :) Sok sikert hozzá! :)
0

Ott elírtam, bocsi :)
0

Nincs mit :)
0