Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Egyenlotlenseg algebrai megoldasa szovegesfeladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
498
Sziasztok! Tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
B) Jelöljük x-szel az ismeretlen számot! Ekkor a feladat szerint felírhatjuk ezt egyenletet:
2x-(3x/4)-5=x
2x-0,75x-5=x
1,25x=x+5
0,25x=5
x=20, így ez a keresett szám!

C)
Jelöljük y-nal az ismeretlen számot! És az előző feladathoz hasonlóan felírjuk a megadott adatokból az egyenletet:
3x/4-(2x/3)-0,5=1 /közös nevezőre hozod!
9x/12-(8x/12)=1,5 /kivonod a közös nevezőre hozott tagokat!
x/12=1,5 /*12
x=1,5*12=18, így a keresett szám a 18.

Remélem tudtam segíteni, bármi kérdésed van írjál nyugodtan!

0