Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi valaki sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
662
6 os feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Bellának és szüleinek az életkora együttesen 84 év. Bella édesapja 8 évvel idősebb, Bella 20 évvel fiatalabb mint az édesanyja.

Bella: x-20
Anya: x
Apa: x+8

x-20+x+x+8=84
3x-12=84 /+12
3x=96 /:3
x=32

Hány éves Bella?
x-20=32-20=12
Bella 12 éves.
Hány éves Bella édesanyja?
x=32
32 éves.
Hány éves Bella édesapja?
x+8=32+8=40
40 éves.
Hány év múlva lesz hármójuk életkorának összege kétszer annyi, mint most?
Összesen 84 évesek, 3 évvel megy feljebb évente, mert 3-anvannak.
84:3=28
28 év múlva.
Hány éves lesz akkor Bella?
Most 12, eltelik 28 év.
12+28=40
40 éves lesz.
0