Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika síkgeometria sos kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
314
csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, sürgős, Matematika, sos, síkgeometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(legjobb ha lerjazolod amit írok)
Nevezzük el F pontnak az AD egyenesen megjelölt pontot ami a háromszög egyik pontja.
Mivel AD 12 cm és 3 részre van felosztva ezért AF= 8cm.
AB középpontját nevezzük el O pontnak.Mivel AB felezőpontja ezért AO = 3cm.

Most kiszámoljuk a 3 szélső 3szög területét majd kivonjuk a téglalap területéből.
AOF 3szög területe = a*ma/2 = 8*3/2=12cm^2
DF=4cm mert AD=12cm és AF=8cm és DC=AB
CDF 3szög területe = 4*6/2=12cm^2
BCO 3szög területe = 12*3/2=18cm^2

Téglalap területe = 12*6=72cm kivonva a 3 szögek területét belölle: 72-12-12-18=30cm^2
Százalékot kell számítani: 30/72*100=41.6 %

Remélem tudtam segíteni :D
1