Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
634
Juneu-ban,Alaszkában az egyik évben január első 20napjanak átlaghőmérséklete 30,9F volt.
Mennyi volt a hátralevő napok átlaghőmérséklete ha a januári átlaghőmérséklet 25,7 F volt ebben ág évben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha januárban 25,7 °F volt az átlaghőmérséklet, akkor az összhőmérséklet 25,7*31=796,7 °F*nap volt (mivel január 31 napos hónap). Az első 20 napban 30,9*20=618 °F*nap volt az összhőmérséklet, ebből azt tudjuk, hogy a maradék 11 napra 796,7-618=178,7 °F*nap összhőmérséklet jut, így 11 nappal osztva ~16,25 °F átlaghőmérsékletet kapunk.
0