Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függőleges lefele hajítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
857
Mekkora sebességgel dobták azt a testet, amely 10 méter magasról 3 másodperc alatt ért talajt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s= 10 m
t= 3 s
g= 9.81 m/s2
V0= ?

s= v0*t+g/2*t2
Egyenletrendezés után:
V0=s/(t+g/2*t2)=10/(3+4,905*9)=4,7145 m/s
0