Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kellene a levezetés is

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
1. 0,0059:0,3=
2. 3,497:0,09=
3. 105,7:0,004=
4. 82,6753:0,0013=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. 0,0059:0,3=0,0196666666666667
2. 3,497:0,09=38,85555555555556
3. 105,7:0,004=26 425
4. 82,6753:0,0013=63 596,38461538462
-1

Szia! Annyira kell odébb vinni a vesszőt, hogy az osztó egész szám legyen, ezzel együtt az osztandóban is odébb megy. Pontok a helyiérték megtartása miatt vannak.

1. 0,0059:0,3=
0,059:30=0,0196 (6 fölött pont)
00
..05
....29
......20
........2

2. 3,497:0,09=
349,7:9=38,85 (5 felett pont)
..79
....77
......50
........5

3. 105,7:0,004=
105700:4=26425
..25
....17
......10
........20
..........0

4. 82,6753:0,0013=
826753:13=63596,38
..46
....77
....125
.........83
...........50
...........110
................6
Módosítva: 5 éve
0