Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni kémiából? Nagyon fontos lenne!!! Előre is köszönöm szépen!

Főoldal » Középiskola » Kémia
299
A képet csatoltam a 4-es feladat ról.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A szén mennyisége:
137*0,350 = 48 (ebben a 12 4-szer van meg) tehát C₄

Hidrogén:
137*0,066 = 9 (ebben az 1 9-szer van meg) tehát H₉

Bróm:
137*0,584 = 80 (ebben a 80 1-szer van meg) tehát Br

Az összeg képlet: C₄H₉Br

CH₃-CH₂-CH₂-CH₂Br
1-bróm-bután

CH₃-CH₂-CH(Br)-CH₃
2-bróm-bután (vagy szek-butil-bromid)

CH₃-CH(CH₃)-CH₂Br
3-bróm-2-metil-propán (vagy izobutil-bromid)

CH₃-CBr(CH₃)-CH₃
2-bróm-2-metil-propán (vagy terc-butil-bromid)
Módosítva: 5 éve
1