Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS nagyon sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
313
Valaki tudna segíteni ebben a feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
6 és 7 azaz 67.
0

Kicsit össze csúszik, de ezzel sajnos nem tudok mit csinálni.
F) tízes egyes összesen
E. 13-x x. 130-10x+x
Új. x 13-x. 10x+13-x
(10x+13-x)-(130-10x+x)=9
10x+13-x-130+10x-x=9
18x-117=9 /+117
18x=126 /:18
x=7

Eredeti: 67
Új: 76

76-67=9
Módosítva: 5 éve
0