Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS nagyon sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
575
A 8.os "gondolkodni jó" TK/174/B17/g,f feladatokban valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Ha teszel fel képet, hamarabb fogsz választ kapni. Vagy az is jó, ha leírod mi a kérdés, de feladat és oldalszám alapján csak kevesen fogják tudni.
Módosítva: 5 éve
0

Szia! A pontokért bocsi, automatikusanoda teszi.

F) tízes egyes összesen
E. 13-x x. 130-x+x
Új. x 13-x. 10x+13-x
(10x+13-x)-(130-x+x)=19
10x+13-x-130+x-x=19
9x-117=19 /+117
9x=136 /:9
x=15,11 (végtelen)
Az x, egyjegyű szám kellene, hogy legyen, szóval ennek az egyenletnek nincs helyes megoldása.

g) tízes egyes Összesen
E:. 2x. 3x. 23x
Cs: 3x+2. 2x+2. 32x+22

23x*2=32x+22+6
46x=32x+28 /-32x
14x=28 /:14
x=2

Az eredeti szám: 46
Az új: 86

Ell: 46*2=92 92-6=86
0