Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átváltás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2949
13600 kg/m3 = ............ g/cm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
A cm^3 1000000-szor kisebb, mint a m^3, de a nevezőben van, tehát a számnak 1000000 kisebbnek is kell lennie. A g 1000-szer kisebb, mint a kg, és a számlálóban van, tehát a számnak 1000-szer nagyobbnak kell lennie... 1 milliószor kisebb, és ezerszer nagyobb.. az összesen ezerszer kisebb, tehát 13600kg/m^3=13,6g/cm^3 :D :) :P
0

16,3 g/cm3

Szóval:
1kg / m3 = 1kg / 1m3 = 1000g / 100^3 cm3 = 1000g/1000000cm3 = 1/1000 g/cm3 = 0,001 g/cm3

Két egyszerű valamit kell megjegyezni: gondolom tudod, hogy hány gramm egy kg, és hogy hány cm egy méter. Szóval ha pl. köbméterről van szó, akkor pont ugyanannyi, csak a köbön. (pl 1m=100cm, 1m2 = 100^2 cm2 = 10000 cm2, 1m3 = 100^3 m3 = 1000000 m3)
A másik dolog pedig: az 1kg/m3-at felírhatod tört alakban is: 1kg / 1m3
Vagyis már csak a kg-ot és a m3-t kell átalakítanod (külön külön, így egyszerűbb), majd a kapott törtet akarod tizedesvesszős alakra hozod.... (hogy a nevezőben 1 legyen)
kb. ennyit kell tudni, hogy bármit átalakíts bármivé. Kis gondot okozhatnak még az olyan dolgok amiknél nem osztás van hanem szorzás...
0