Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S matematika 8. o ‘gondolkodni jó tk’

Főoldal » Általános iskola » Matematika
968
Egy egyenlő szárú háromszög egyik szöge 24 fokkal kisebb, a másik szögénél. Mekkorák lehetnek a háromszög szögei?
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
68, 68, 44
x-24xx=180
3x-24=180 /+24
3x=204
x=68


68-24=44 és összeadva a 3 az 180



:3
0