Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (8 osztály )segítségre lenne szükségem .

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1336
Segítséget kérek a következő feladathoz ,sajnos nem tudom elmagyarázni a gyereknek . Köszönöm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia/Jó napot kívánok!
Megpróbálom leírni, ha valahol még van kérdés, vagy valami még mindig nem megy, akkor szóljatok.

A hányados az osztás végeredménye.

Egy egyszerű példa:
6 és 3 hányadosa 6/3, azaz 6:3=2
Ugyan ez van itt is:
x és y hányadosa x/y
Az x és y akár a 6 és 3 is lehetne, csak elbújtak a betűk mögé, és így nem tudjuk pontosan kik ők. Ha két egyszerűbb számot behelyettesítesz, akkor mindig könnyebb lesz megoldani.

Itt is ugyan az a helyzet, mint az előbb, csak helyet cseréltek.
Az előző példával:
3 és 6 hányadosa 3/6, azaz 3:6=0,5
y és x hányadosa y/x

Itt is maradjunk a számainknál:
6 és 10 és 3 összegének a hányadosa: kicsit furán van megfogalmazva, de az "összegének" előtt két számot kell összeadni. Leírom egyszerűbben:
6 és 10+3 hányadosa: így máris nem olyan ilyesztő ez =6/10+3
Itt ugyan így működik:
x és 10 és y összegének a hányadosa: x/10+y

Itt is ugyan úgy indulunk, csak mást adunk össze.
6 és 10 összegének és y hányadosa, azaz
6+10 és y hányadosa = 6+10/y
x és 10 összegének és y hányadosa, azaz
x+10 és y hányadosa = x+10/y

10-nek és 6 és 3 összegének a hányadosa:
10 és 6+3 hányadosa = 10/6+3
10-nek és x és y összegének a hányadosa:
10 és x+y hányadosa = 10/x+y

1