Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
406
Sziasztok! Esetleg valaki? 2x-5+3x=4x+11-7x
Szeretném ennek megoldását és ellenőrzésèt kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x-5+3x=4x+11-7x (összevonom, amit össze lehet)
5x-5=11-3x (mindkét oldalhoz hozzáadok 3x-et; mindkát oldalhoz hozzáadok 5-öt)
8x=16 (osztom 8-cal mindkét oldalt)
x=2
behelyettesítek az eredeti képletbe:
2*2-5+3*2=4*2+11-7*2
4-5+6=8+11-14 (kiszámolom mindkét oldalt)
5=5
Módosítva: 5 éve
0