Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
262
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6. Kerülete, nem az oldala! 12:4=3=a
a=3 cm
T=3*3=9 cm²
3²+3²=c²
9+9=c²
18=c²
√18=c
4,24≈c (átló)

7.
4,5²+6,2²=c²
20,25+38,44=c²
58,69=c²
√58,69=c
7,66≈c
K=9+6,2+7,66=22,86 cm
T=9*6,2/2=27,9 cm²

8.
K=10+10+6=26 cm
3²+b²=10²
9+b²=100 /-9
b²=91
b=√91
b≈9,54 cm
T=6*9,54/2=28,62 cm²

9. Hú, itt nem tudom mit merre, szóval leírom ezt is. (d-nek jelöltem ki a az a felét)
12²=4,5²+d²
144=20,25+d² /-20,25
123,75=d²
√123,75=d
11,12≈d
a=22,24 dm
K=12+4,5+22,24=38,74 dm
T=38,74*4,5/2=87,165 dm²
Módosítva: 5 éve
0