Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon Fontos!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
987
Valaki tudna segíteni? Annak nagyon megköszönném.
Írd föl szorzatalakban az összegeket!
6ab+9a-3b
2ab+9a-3ac
3x-xy
12ab+4a-8a²
5a²+10a-15ab
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6ab+9a-3b=3(2ab+3a-b)
2ab+9a-3ac=a(2b+9-3c)
3x-xy=x(3-y)
12ab+4a-8a²=4a(3b+1-2a)
5a²+10a-15ab=5a(a+2-3b)
Remélem segítettem
Kérlek jelöld meg válaszként. :)
0