Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 3.0

Főoldal » Általános iskola » Matematika
325
Ez a matematika házim harmadik része.

f, 4-(x+3)+8=-12-x
g, 5(x-6)-2(x+5)+1=12x-6(5-x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Szia megpróbáltam megoldani a feladatokat az f, csinálta meg mert a másikhoz hasonlót
Még nem oldottunk meg

4-x-3+8=-12-x
9-x=-12-x /+12
21-x=-x /+x
21=0x
0

e,
14x-14=8x-8 /+14
14x=8x+6 /-8x
6x=6 /÷6
x=1
Ha nem jók a válaszaim kérlek jeleznéd?
0

d,
3x+6+2x-10=2x-6+3x
5x-4=5x-6 /+14
14x=8x+6 /-8x
6x=6 /÷6
x=1
Remélem jo lesz a megoldás
0