Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 2.0

Főoldal » Általános iskola » Matematika
337
Ez a matek házim második része.

d, 3x+6+2x-10=2x-6+3x
e, 14x-14=8x-8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Azt elfelejtettem oda írni hogy nem elég a végeredmény hanem a folyamat is kéne hogy hogy számoltad ki.
0

Hello megpróbáltam megoldani
0

d, 3x+6+2x-10=2x-6+3x
5x - 4 = 5x -6
-4 = -6 ez nem érvényesül, így a megoldás az, hogy ennek az egyenletnek nincs megoldása.

e,
14x-14=8x-8
6x - 14 = -8
6x = 6
x = 1
Módosítva: 5 éve
0