Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hidrosztatikai nyomás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
834
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Nos, annyit tudok segíteni, hogy a
Hidrosztatikai nyomásnak a képlete
p=ρ*g*h az az a Hidrosztatikai nyomás egyenlő a nehézségi gyorsulásnak (g=10m/s^2) és a folyadék oszlop magasságának (h) és a folyadék sűrűségének szorzatával.
1) Adatokat kigyűjtöd, víz sűrűsége 1000kg/m^3, g=10m/s^2 és a h pedig 5 méter.
Behelyettesítesz a képletbe és megkapod az eredményt.
Az összes többit így kell megoldani.
A 4. feladatban kérdez egy nyomóerőt is, ott be kell szoroznod a nyomást a területtel és megkapod azt is :)
0