Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HEEELP, VALAKI!

Főoldal » Középiskola » Fizika
934
Mekkora magassággal tud felgördülni a lejtőn az 50 kg tömegű görkoris gyerek, ha a lejtő alján 8 m/s volt a sebessége ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#akitudjaválaszoljon #kirepítazablakonafizikatanárhanemleszkészezaházi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nos, ha a súrlódással elvesztett energiát figyelmen kívül hagyjuk, akkor a helyzeti energiát és a mozgási energiát kell segítségül hívni a megoldáshoz. Remélem innentől már menni fog :)
0

Ha nem menne, akkor ∑Eelőtte=∑Eutána, vagyis
(1/2)m*v²1+mgh1=mgh2+(1/2)m*v²2
Vegyük a kiinduló helyzetet h1=0-nak, illetve az emelkedő tetején a sebességét v2=0-nak.
Így az mgh1 és a (1/2)m*v²2 műveletekkel nem kell foglalkozni, mert mindkettő 0
(1/2)m*v²1=mgh2
Behelyettesítünk:
25kg*(64m/s)²=50kg*10m/s²*h
1600J (kg*m²/s²)=500N (kg*m/s²)*h /osztunk ötszázzal
h=3,2 m
Módosítva: 9 éve
0