Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3431
Melyik az a szám , amelynek 4-szerese 5-tel kisebb , mint a szám 6-szorosa ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
szám: x
4x-5=6x /-4x
-5=2x /:2
-2,5=x

A szám -2,5

Ellenőrzés:
-2,5*4=10
-2,5*6=15

Az első 5-el kevesebb (15-10=5)
a megoldás helyes
1