Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metán

Főoldal » Középiskola » Kémia
1244
Mennyi a Metán azaz a CH4 relatív sűrűsége a levegőhöz viszonyítva? Levegő átlagos tömege 29/gramm/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A metán móltömege: 12+4=16 g/mol

d=M(metán)/M(levegő) = 16/29 = 0,55
0