Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok Középiskola

Főoldal » Középiskola » Matematika
506
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozatok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
a = első gyár
b= második gyár
2000-ben: a=4000 b=4000
2005-ben: a=30375 b=30375

A két dátum között 5 év telik el.
a, gyár

Kamatos kamattal számold ki

b, 'b' gyár
30375-4000=26375 (növekedés 5 év alatt)
26375/5 = 5275
Ellenőrzés: 6*5275+4000=?30375
Igen. A 'b' gyár növekedése évi 5275 egység.

c,
'a' gyár: a, feladatrészből megoldható
'b' gyár:
2000-ben: 4000
2001-ben: 9275
2002: 14550
2003: 19825

nagyobb termelésből kivonod a kisebb termelést
0