Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
1.A tűzifának felhasználtuk a 30%-át, 5,7 tonnát. Mennyi tűzifánk volt összesen?

2. Adél szülei 150 000 Ft-ért kötvényt vásároltak, amelyre évenként 12%-os kamatot adnak. Hány forintot ér a kötvény három év múlva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5,7 tonna 30% /:30
0,19 tonna 1% /*100
19 tonna 100%

5,7/30*100=19 tonna

19 tonna tüzifánk volt.



150000Ft 100% /:100
1500Ft 1% /*12
18000Ft 12%

150000/100*12=18000Ft

18000*3=54000Ft
150000+54000=204000Ft

204000Ft-ot ér.
Módosítva: 5 éve
0