Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Élei: "a" hosszúságúak voltak, most 1,1*a 1,2*a 0,7*a lettek
Így élei hosszának összege eredetileg 12 a volt, majd pedig 4*(1,1a+1,2a+0,7a)=12a lett. Tehát nem változott.
Felszíne eredetileg A=6*a*a volt. Új felszín A= 2*(1,2a*0,7a + 1,1a*0,7a + 1,1a*1,2a)= 5,86*a*a Tehát 86 %-kal nőtt.
Testátlója eredetileg a*(négyzetgyök 3).
Utána Négyzetgyök alatt (1,2a*1,2a+1,1a*1,1a+0,7a*0,7a) = 1,84*a Tehát 1,84 : gyök(3)= 1,06 -szorosára változott.
Térfogata eredetileg a a köbön volt.
Új térfogat 1,2a*1,1a*0,7a= 0,924 Tehát 1-0,924=0,076 vagyis 7,6%-kal csökkent.


0