Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA [2]

Főoldal » Középiskola » Fizika
325
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
4. adatok: V₀=10,2l, T₁=273K, V₁=12l, T₁=? p₁=p₂=áll.
p=áll.
V₀/T₀=V₁/T₁
T₁=(V₁·T₀)/V₀=(12·273)/10,2=321,17K
5. adatok: p₀=100kPa, T₀=27C⁰=273K, p₁=?, T₁=283K (10C⁰) V=áll.
p₀/T₀=p₁/T₁
p₁=(p₀·T₁)/T₀=(100·283)/300=94,33kPa
0