Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Írjuk fel annak a mértani sorozatnak első néhány tagját, amelyben adott:

a) a₁=1, q=5

b) a₁=3, a₂=27

c) a₁=1/3, a₆=32/3

d) a₄=162, a₇=4374

Köszönöm előre is a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozatok, mértani
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Írjuk fel annak a mértani sorozatnak első néhány tagját, amelyben adott:

a) a₁=1, q=5
1; 5; 25; 125;625;...

b) a₁=3, a₂=27

3; 27; 243; ...

c) a₁=1/3;, a₆=32/3

1/3; 2/3; 4/3; 8/3; 16/3; 32/3;...
Módosítva: 5 éve
2