Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kettő feladat lenne amit nem tudok megoldani és ebben kérném a segítségeteket.

Főoldal » Középiskola » Fizika
1128
1, Hány elektron halad át a vezető keresztmetszetén 2 s alatt 3,2 A erősségű egyenáramban?
2, Mekkorának kell választanunk a rézhuzal átmérőjét ahhoz hogy a feszültségesés 0,5 km hosszú huzalon 2 A esetén se legyen nagyobb, mint 12 V? A réz fajlagos ellenállása: 0,017Ωmm2/m .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. I=Q/t⇒Q=I·t=3,2·2=6,4C (Coulomb)
2. R=U/I=12/2=6Ω
továbbá:
(p=ró betű)
R=p·(l/A) l=a vezeték hossza, A= a vezeték keresztmetszete, p= a vezeték fajlagos ellenállása
A=(p·l)/R=(0,017·500)/2=4,25mm²
0