Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány literes az edény?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
Egy edényt 3/4- részéig megtöltenek vízzel, majd 1 litert hozzáadnak. Így az edény 4/5- részéig telik meg.
Hány literes az edény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, tört
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
3/4=15/20
4/5=16/20
1l-t tettek bele és 1/20-dal nőtt.
Tehát 1l=1/20
20/20-ad az egész edény, tehát 20 literes.

Az edény 20 literes.
Módosítva: 5 éve
1