Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a tömege a narancsnak?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1312
Mekkora a tömege egy d=12 cm átmérőjű narancsnak, ha q= 0,9g/cm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
r=6 cm
4*r3*pí/3
4*63*3.14/3=904 cm3

904*0.9=813

A tömege 813 gramm
Módosítva: 9 éve
0

Az első jó lenne, hogyha helyesen használta volna a térfogatképletet;

Vgömb=(4/3)*r³*π, tehát a térfogat (4/3)*6³*π=288π cm³, így tömege 0,9*288π=259,2π g, igény szerint lehet kerekíteni.
0