Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a vasgolyó tömege?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1986
Mekkora a tömege egy r= 4cm sugarú vasgolyónak, ha q= 7,8g/cm3 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a golyó gömb alakú, akkor térfogata 4*4³*π/3=64π/3 cm³, így tömege 7,8*64π/3=166,4π g. Igény szerint lehet kerekíteni.
1