Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
413
Sziasztok. Valaki segítene megoldani? Nyári táborozás során bográcsban 15 kg tömegű vizet melegítünk. A víz fajhője 4,2 kJ/kg*Celsius Mennyivel nőtt a víz belső energiája, ha a hőmérséklet 25 Celsiusról 65 Celsiusra növeljük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Q=c·m·ΔT (ΔT=65-25=40C⁰)
Q=4,2·15·40=2520kJ
0