Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
703
Mekkora a kör sugara, ha kerülete 10,7cm-rel hosszabb az átmérőjénél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 8.osztály, Kör kerülete
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a kör sugara r cm, ekkor átmérője 2r cm, kerülete 2*r*π cm. A feladat azt mondja, hogy a kör kerülete 10,7 cm-rel hosszabb a kör átmérőjénél, így utóbbit növelve egyenlőséget kapunk:

2r+10,7=2rπ, kivonunk 2r-t:
10,7=2rπ-2r, kiemelünk 2r-t:
10,7=2r*(π-1), osztunk (π-1)-gyel és 2-vel:

5,35/(π-1)=r, ennyi a kör sugara, igény szerint lehet kerekíteni.
0