Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,számtani sorozat,nyolcadikos feladat?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
537
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek,nyolcadikos,matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az a képlet helytelen, ami oda van írva; tudjuk, hogy an=a₁+(n-1)*d, ha ezt d-re rendezzük, akkor d=(an-a₁)/(n-1) képletet kapjuk. Akár ebbe is be lehet helyettesíteni; a₁=-6, n=3, így an=a₃=2, tehát d=(2-(-6))/(3-1)=8/2=4

Mindenféle képlet nélkül könnyű felírni:

a₁=-6
a₂=-6+4=-2
a₃=-2+4=2
a₄=2+4=6
a₅=6+4=10
a₆=10+4=14.

A grafikonon ezeket a pontokat kell ábrázolni: (1;-6), (2;-2), (3;2), (4;6), (5;10), (6;14)
Módosítva: 9 éve
1