Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon szépen kérem hogy valaki részletes megoldással segítsen!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
1. Egy háromszögben két szög egyenlő, a harmadik a másik kettő összege.
Mekkorák a szögek?

2.Egy háromszög egyik szöge 180 fok-kal nagyobb, mint a másik.
A harmadik szög a másik két szög összegének a kétszerese.
Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Bocsánat *18 fokkal
0

Szia!
A háromszög belső szögeinek összege 180.
Az első szög x,
A második is ugyan akkora, azaz x
A harmadik a kettő összege, x+x
A 180-t 4 egyenlő részre osztjuk.
180=x+x+x+x
180=4x /:4
45=x
Az első tehát 45°
A második is ugyan akkora, 45°
A harmadik a kettő összege: 45+45=90°

A szögek 45°, 45° és 90 °-osak.



Egyik szöge x,
A második 18°-kal nagyobb, x+18,
Harmadik: (x+x+18)*2
Ezek összege egyenlő 180-nal.
x+x+18+(x+x+18)*2=180
2x+18+2x+2x+36=180
6x+54=180 /-54
6x=126 /:6
x=21
Az első 21°,
A második 21+18=39°
A harmadik (21+39)*2=120°

A háromszög szögei 21°, 39° és 120°-osak.
Módosítva: 5 éve
0