Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sóoldat készitése nátrium-klorid felhasználásával

Főoldal » Középiskola » Kémia
537
Hány palack 500g-os filózófiás sóoldatot (infúziót) készíthetünk 1kg náteium-klórid felhasználásával? (filozofiás sóoldat 0,9tömeg%-os)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Eszerint 500 gramm sóoldatban 500*0,9/100=4,5 gramm só van. 1 kg=1000 gramm sóból 1000/4,5=~222,22 adag fél kilós oldat készíthető, értelemszerűen azt kérdezik, hogy hány egész palackkal tudunk gyártani, így a válasz az, hogy 222-t.
0