Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
Legyen szives valaki csinalja meg ezeket a feladatokat elore is megkoszonnem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az elsőnél az |a|*|b|*cos(γ) képletet kell csak használni, tehát a megadott hosszokat összeszorzod, az adott szögnek veszed a koszinuszát (amik ebben az esetben nevezetes szögértékek lesznek), és ezt megszorzod az előbbi szorzattal.

A másodiknál az a→*b→=|a|*|b|*cos(γ) képletbe kell beírni a dolgokat; bal oldalon a→*b→ értéke adott, valamint a két hossz is, így egy egyszerű trigonometrikus egyenletet kapsz, amit γ-ra meg tudsz oldani.

3. Az nem lehetséges, hogy egyáltalán nem végzünk munkát, de az lehet, hogy valamilyen nézőpontból nem végzünk; tudjuk, hogy W=F→*s→=|F|*|s|*cos(γ), ez pedig csak úgy lehet 0, hogyha vagy |F|=0, tehát nem fejtünk ki erőt, vagy |s|=0, tehát nincs elmozdulás, vagy pedig cos(γ)=0, tehát γ=90°, tehát a munkát merőlegesen végezzük valamire, ilyen például az emelés, ekkor a földhöz képest vízszintesen nem végzünk munkát.
0