Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mindkettő feladat kellene.Aki érti kérem segítsen

Főoldal » Középiskola » Matematika
267
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1,
a, Akkor nézzük külön-külön a kapott két testet:
1. test a=48/4=12cm, és m=32cm V=T*m (T=a*a=12*12=144cm2), tehát V=144*32=4608cm3
2. test a=32/4=8cm, és m=48cm V=T*m (T=a*a=8*8=64cm2), tehát V=64*48=3072cm3
Tehát a két test közül az első térfogata a nagyobb.

b, A második test felszínének képlete: A=2*a*a+4*a*m=2*8*8+4*8*48=128+1536=1664cm2
2,
Fiúk száma kezdetben x, amikor elmennek páran az uszodába: x-52 lesz.
Lányok száma kezdetben 2x, amikor elmennek páran az uszodába 2x-48 lesz.
A feladat szövege szerint a stadionban maradtak aránya: fiúk/lányok=15/44
Egyenlettel felírva: (x-52):(2x-48)=15:44 keresztbe szorzással: 44*(x-52)=15*(2x-48).
44*(x-52)=15*(2x-48) /zárójelbontással
44x-2288=30x-720 /-30x
14x-2288=-720 /+2288
14x=1568 /:14
x=112. Vagyis 112 fiú és 2*112=224 lányvolt kezdetben a stadionban.
Ellenőrzés:
112-52=60 és 224-48=176, 60/176 (4-gyel egyszerűsítve) 15/44
Módosítva: 5 éve
0