Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy egyenes menti mozgást végző test pozicióját a következő kifejezés adja meg:

Főoldal » Középiskola » Fizika
750
x(t)=3t^2+0t+(-6)
Adja meg a test sebességét a t=-3 időpillanatban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, egyenes, test, mozgás, helyzete, menti, pozició
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Idő közben sikerült megfejtenem egy online talált képlet segítségével, ez a megoldás jónak bizonyult ugyanis az online felület ahol a feladatom van elfogadta mint jó válasz.
Megoldás: [-18]
0

A sebesség mindig a t szerinti függvény 1. deriváltja.
Itt : x(t)= 3t2+0t+(-6)
Az x(t) függvény deriváltja:
x'(t)=2*3t+0+0 = 6t
Ebbe behelyettesítve a t=-3 értéket kapjuk, hogy x'(-3)=6*(-3)=-18
Módosítva: 5 éve
1