Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztályos tananyag

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Minden egyes kérdés amit felraktam az nem egybe függ hanem a kép alapján kéne megcsinálni!
Ha a kisebb számot x-szel jelölöm, akkor mennyi a nagyobb szám?

Hogy írnád le az összegüket?

Hogy írnád le a kisebb szám háromszorsánál 12-vel nagyobb számot?

Írd le az egyenlet megoldásának lépéseit:

Mennyi lett a két szám? (növekvő sorrendben, pontosvesszővel elválasztva)

A válaszokat köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kisebb szám: x
Nagyobb szám: 5x
Összegük így: 5x+x=6x
A kisebb szám háromszorosánál 12-vel nagyobb szám a: 3x+12
Így az egyenlet:
3x+12=6x /-3x
12=3x /:3
4=x
Így a kisebb szám a 4 és a nagyobb szám a 5×4=20
A két szám: 4; 20


0