Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
Példa is kéne mindenhová.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A : a-b=c , ha a c < a, akkor a szám pozitív marad.
Példa: 6-2=4 4<6 illetve pozitív ( ha nagyobb lenne mint a kisebbítendő akkor lenne negatív)
B: a-(-b) = +c
- - =+ ( ha nincs pénzed és tartozol már valakinek, de kérsz még az adósságod nő)
+ += +
Tehát a kijelentés hamis, mert az összeget kapod meg, nem pedig a különbséget.
C: 6-2= 4
2+1 =3 6-3=3
A különbség csökkent. Tehát igaz
D: 6-2=4
6+1=7 7-2=5
A különbség nőtt. Tehát igaz
E: 6+3; 2+3
9-5= 4
6-2=4
Igaz.

0